känner du igen dig i det här?

Hej! Klockan är 14.18, en vanlig söndag. Och här sitter jag i bara handduken. Jag har varit ute på årets första joggingtur utomhus. Och det var så jävla tungt! Nu måste isen i skogarna smälta snart så jag får ge mig ut i spåren, det blir mycket skönare då :)

Så nu är jag hemma efter tre awesome dagar i Bratislava. Det är verkligen en fin stad, och allt är billigt. Åk gärna dit! Det är ju inget ställe man bara tar intiativet att åka till, men gör det ändå! Speciellt om man gillar att strosa omkring bland fina hus eller dricka billig öl. Eller gillar vårväder. Vädret har varit helt fantastiskt, ungefär som en bra försommar i Sverige.
Tack för en fin resa, Nilla&mamma&Therese&Madde&Veronica! :)

Jag köpte massa billiga kläder där också (eller mamma köpte till mig). En ny vårjacka och två klänningar till exempel. Billig shopping i mitt hjärta :D

Amanda Jenssen - The Rebounder
And I don't care who you are, but I love you
Just need someone to hold
I don't care who you are, I shall love you
'Cause it beats being alone

You think it's for real 'cause you read in a book. This is the way it is
I'm sorry to tell you you're someone I took.
A fill in for what I miss


flight FR1602 to bratislava, slovakia. please go to gate for boarding.

Hej, jag flyger till Bratislava imorgon. Flygresan tar två timmar och jag vet inte riktigt vad jag ska göra där. Kolla in en fin stad, antar jag, och umgås med töserna i släkten. Men jag reser gärna, kul att se någonting annat än översvämningar och kladdiga promenader här i Sverige. Ja, där är det tydligen sol och värme. Hyfsat varmt i alla fall. Där är det vår på riktigt.
Dessutom känns det som om alla är så ledsna här hemma. Jag gör det fega och flyr ifrån det. Må bättre när jag kommer hem på lördag. Usch vad hemskt, förlåt. Fast ändå.. gör det!
Ha det bra, puss&kram!


tider att tala om

Hej. Nu har jag skrivit en novellanalys och skrivit teaterdagbok. Det är så skönt när saker och ting börjar bli klara. Nu ska vi bara göra klart spanska-arbetet och engelskan så är jag så nöjd så sen. Då kan jag flyga till hemlig plats med ro i sinnet på torsdag. Och för er som vet vart jag ska, kommentera inte det eller så för min syster vet inte.
Men det är skönt att komma ifrån ibland, även om det bara är två nätter. Men det kanske är skönt att det bara är två nätter. En vecka i Egypten höll ju på att krossa mitt hjärta efter saknaden av alla älskade, fina människor här hemma.
Någonting med den här månaden har gjort mig så fruktansvärt kärleksfull. Det kan vara Linus, det kan vara våren, jag vet inte riktigt. Det kan vara båda.
Men våren är så välkommen så. Jag genomlider hur många översvämningar som helst just nu, bara sommaren kommer. Jag är mentalt balanserad inför den också, för jag har redan jobb. Och pengar kan vara det jag behöver mest av allt, det finns så mycket jag vill ha. Min viktminskning, inte jättestor men ändå, har gjort mina bh:ar för stora. Så jag måste ha nya sådana. Och en vårjacka, och gärna ett par våriga snörskör.
Det är påsklov snart, vad tiden går. Och snart kommer kavalkaden av skolarbeten och prov som alltid överrumplar en varje vår. Tack och lov för min kalender.
Sommaren kommer snart. Promise.

bilder från landet, tagna förra sommaren


när det blåser på månen


är jag en astronaut?

Det finns en jazzsångerska vid namn Carolina Wallin Pérez och hon har gjort ändlöst vackra covers på Kents låtar, som jag älskar och avgudar.
Hon har väckt mina starka känslor för Kent igen, detta fantastiska band och jag älskar att jag numera kan lyssna på deras låtar utan att känna något sting av ångest alls. För deras låtar kan man älska, men de kan också dra ner en i skiten om man redan mår dåligt.
Men en låt som får mig att må så himla bra är "Utan dina andetag". Det måste vara en av de genom tidernas vackraste kärlekssång. Och jag är inte så mycket för mjäkiga kärlekssånger egentligen. ;)

Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag
älskling, det är livet

Vår nya kulturhistorielärare ger mig huvudvärk, våren bringar lycka precis som du, jag tänker ha vårskor imorgon, barmark ger mig hopp om framtiden och jag åker till nya städer varje helg.
I lördags Nyköping, på fredag Katrineholm.
Kent är fantastiska, jag blir obeskrivligt trött på kvällarna och jag har en känsla av att det snart kommer att skölja en våg av skolarbeten över mig. De kommer som tsunamis.
Jag måste packa min träningsväska, överväga lite städning kanske, gå på teatrar och flänga runt överallt. För lite tid, för lite.. pengar.
Solglasögon är snyggt, skolan är egentligen ganska kul och just det, jag & Linus har varit ihop i en månad idag. <3

Blås din vind ur din tro på att tron i sig själv räcker till.
Att någon i sig själv kan vara nog. Och jag, jag står maktlös inför kärleken igen.
Man blir ödmjuk inför kraften i rörelsen om man tror på någonting som du gör.
Att aldrig någonsin ge upp.

All kraft jag har kvar
Allt hjärta jag har att dela med mig
All kärlek
Den är till dig.


telephone

Jag känner mig som Lady Gaga, fast inte lika färgsprakande. Fast jag är känslomässigt laddad, har nog någon slags pms. Ena stunden är jag så lycklig, så fruktansvärt lycklig. Sen blir jag så fruktansvärt besviken på mig själv och vill bara gråta.
Men så är det ju så att mormor&morfar kom i jorden i fredags, och den här veckan har jag tänkt mycket på morfar. Jag saknar honom verkligen.

Tack vem det än är som bestämmer för goda vänner, en god pojkvän och en fantastisk familj. Jag mår så himla bra egentligen. Just nu är jag bara ledsen, tror jag.

Det gick bra att åka tåg. Helmysiga tåg, jag skulle kunnat åka till Stockholm och så tillbaka till Nyköping. Men då skulle Linus fått stå på perrongen och väntat lite för länge. Lägenheten var mysig, Linus var mysig, det var ganska mysigt helt enkelt.

Men hörni, såg reprisen av Hollywoodfruar idag. Anna Anka om att vara singel; "Nu ska jag ut och pöka, jag har ju inte fått ett riktigt pök på sju år. Kulorna hänger ner till knävecken"
Den människan är underbar. På håll ;D

Ha det bra :)

ofrivilligt uttagen

Okej, så om ungefär två timmar tar jag tåget till Nyköping. Men det här med tåg, hörreni. Är det svårt?
Jag tänkte efter och kom på att det blir första gången som jag åker tåg ensam, jag är nervös! Jag vet bara att man typ ska gå in på resecentrum, gå till någon automat, ta ut en biljett och sätta sig på tåget. Var på tåget? Får jag sitta var som helst? Har jag lika mycket rätt till en sittplats som de med SJ-kort? Var tar jag vägen om tågen är ersatta med buss? Man har väl inte bestämda platser?
Hur tar jag ut biljetten? Hur mycket kostar den? Vad får jag, ett kvitto eller en stor papperslapp? Vem ska jag visa upp den för? Har de kontrollanter som vanliga pendeltåg?
Seriöst, hur gör jag?!

Lite sent att gå ut med den här efterlysningen eftersom min buss går om en timme, men jag var tvungen att skriva av mig för det är de här tankarna som snurrat i mitt huvud sen jag vaknade imorse.
TÅG ÄR KOMPLICERADE!

nkpg resec.

jo, fast ni vet ju ändå

Ni vet ju Josefin Craaford. Hon har ett band vid namn Domenicer. De har gjort en liten låt vid namn "Bög mamma kines". Allt är galet. Låten, videon, ALLT. Josefin är galen.

Är det så hemskt att vara mamma förresten, Josefin? Och varför skaffade du ungar i så fall?

jag vill ha dig. du är min, du är bara min.

Hej. Igår var jag på Kent! Och det var fantastiskt, better than ever. Men jag är så trött i kroppen! Min rygg tar livet av mig! Dessutom hade vi idrott idag och bara för att jag är så envis tränade jag på gymmet också. Nu är min rygg helt slut, fast den var det innan också.
Vi hade handboll idag, inte min sport. Jag lovar er :)

Världen gulligaste moster ringde och gav mig all info jag behöver för att tillbringa en natt i hennes lägenhet med min käraste på lördag. Portkod, koder till datorn, vägbeskrivningar. Du är bäst, Nilla! Jag tänker på dig, mamma & mina morbröder inför imorgon. Men vet ni, efter regn kommer solsken. Jag älskar er.

Om jag hade lite kraft kvar att ge dig
Om jag hade lite hjärta att dela med mig
Om jag hade lite kärlek så var den till dig
Kent - Vals för satan (Din vän pessimisten)

Bilden är hämtad från Rockfoto.

till alla vackra glädjeflickor

Glädjeflicka = en glad flicka!
Sally Glädjeflickan Kalered

Ohja, jag är fruktansvärt glad. Lycklig, rent utav. Jag ska på Kent imorgon, jag har en glädjepojke att pussa på, jag har glädjevänner att kramas med och jag tränade förut.
På tal om träningen så borde jag nog fortsätta med det för jag var så fruktansvärt slut efteråt. Jag känner fortfarande av det, sådär så att man har lite brist på luft i lungorna. Fast på ett skönt sätt. Känslan av att man gjort något. Med möra ben och utstretchade muskler. Och en utsvettad kropp, träning renar. Bastu renar. Jag är ren.

Som sagt, Kent i Linköping imorgon. Jag har inte riktigt fått peppen än, men den kommer imorgon. Jag har nog inte fattat det heller, eftersom det slog mig förra veckan någon gång. Jag har haft biljetten i ungefär 5 månader nu. Jag minns att jag hämtade den när vi fortfarande hade musik-eos. Och det hade vi period 1. Nu är det period 3. ;)

Det är fortfarande RENT som gäller, hörreni. :)
Look - I find some of what you teach suspect. Because I'm use to relying on intellect. But I try to open up to what I don't know. Because reasons says I should have died three years ago. There's only us, there's only this. Forget, regret or life is yours to miss. No other road, no other way. No day but today.
psst. JAG HAR VÅRKÄNSLOR!


i should tell you

Goddagens. Imorse försov jag mig en timme, men lyckades ändå bara komma tio minuter försent. Vi hade röst och rörelse. Tydligen ingen röstanalys, vet inte varför...
Sen hade vi scenisk gestaltning med Anita! Äntligen har vi Anita igen, så himla kul :) Det var vår första lektion med improvisation, det var skitkul. Jag skrattade så fruktansvärt åt Christian, Bella och Jockes lilla frysimpro. Det frös så, stackarna. ;)

Om en halvtimme börjar Saltön, äntligen! Jag är ett stort fan, jag har läst alla böcker. Alla Saltö-böcker + alla andra böcker av Viveca Lärn. Jag rekommenderar dem!

Förresten, jag har så mycket vårkänslor nu! Jag måste köpa vårjacka, bikini osv osv. Det är faktiskt väldigt skönt med sol!
Förresten är det vit vecka. Man ska inte köpa mat för några pengar, bara äta hemma, i skolan osv. Jag tänker dessutom inte köpa något godis eller så. Jag sparar pengar helt enkelt! Och det behövs! Idag köpte jag trosor, men det är det sista jag köper på ett tag. Om det inte är något jag verkligen behöver, typ tuggummin.

Jag älskar musikalmusik! Just nu är Rent det enda rätta :)

sally+nikon d40x+en smutsig spegel+sol=upp på bloggen dirr

jag orkar inte

Jag orkar inte med ett så dammigt rum längre. Jag tror nog att jag ska städa!
Och det behövs, take a look!Bilden är tagen i min nya taklampa, som är en enda stor guldig glödlampa. Dö-cool!la vie boheme

Hej! Alice var jättefint men kanske inte bästa Tim Burton-filmen någonsin. Vi åt på Golden Bangkok innan, sen gick vi och såg filmen. Tyvärr var Linus tvungen att springa direkt för hans tåg gick halv sex, så jag, Elin och Christian lallade ner till resecentrum i lugn takt. Och man är så lättroad ibland, eller så är Elin obeskrivligt roligt. Jag tror det är lite av båda.

Snart ska jag plugga spanska för jag har prov på onsdag (det som jag skulle haft innan jag åkte blev inställt). Sen så ska jag på årsmöte på Teater Sythercopie. Se vad som erbjuds där.
Börjar Parlamentet ikväll, förresten?

Imorgon börjar vårt nya schema, det är helt underbart!
Studietiden är frivillig


Förresten, jag älskar hur patetiska såna här reklamer är. De poppar alltid upp när man går in på någon halv opålitlig lyrics-sida. Men de är ganska roande :)

measure your life in love

Hej! Om en timme ska jag åka till stan och göra en dödssynd. Det är vackert väder, jag borde vara ute med varma kläder, varma människor och varm mat i en skog och prata om tiden som varit eller tiden som kommer. Men icke, istället drar jag mig in i biomörkret med tre väldigt rara människor och ser Alice i underlandet! May God forgive me.

Så det är så jag tänker spendera min lördag. Jag ska luncha och se bio med Elin, Christian och Linus. Det kommer bli snorfint. Hoppas vi i alla fall.
Om en vecka sover jag i Nyköping. Tack för lånet av lägenheten, Nilla! Du är verkligen världens bästa moster, no doubt. Puss <3

Fivehundred twenty-five thousand sixhundred minutes. Fivehundred twenty-five thousand moments so dear. Fivehundred twenty-five thousand sixhundred minutes. How do you measure, measure a year?
In daylights, in sunsets, in midnights, in cups of coffee. In inches, in miles, in laughter, in strife. Fivehundred twenty-five thousand sixhundred minutes. How do you measure a year in the life?
How about love? Measure in love. Seasons of love. :)

yiruma - river flows in you


how to look good on spotify


TiK ToK, ni vet?

Wake up in the morning feeling like Winehouse
Grab my breezer, Im out the door Im gonna be really loud
Cuz I dont care who I piss off yeah Im a real big sinner
Sometimes I eat my dessert before my dinner

Talking odd socks on my toes, toes
Taking off all my clothes, clothes
Feeling overexposed,
So I put back all of my clothes back on

Flush before I wee, wee
Get arrested daily, ly
Trying to get a peak of some titties

Im mad, really bad
But dont tell my mum & dad
Pucker up kiss my but
Cuz Im bloody fucking nuts
Hear the bass, skinny waist
Now lets copy pokerface like.... whoa

Im mad, really bad
But dont tell my mum & dad
Pucker up kiss a nut
Cuz it sells to be a slut
Hear the bass, skinny waist
Now lets copy pokerface like whoa

I stay out till 11 when my curfew is 10
Night sweetie SHUT UP MUM IM ON MSN!!!
Now the girls are lining up becuz were pussy sailin
But we punch em in the mouth if theyre not sarah palin

Talkin bout doin things well regret, gret
Menthal cigarette, rette
Butt plugs in his pet WHOA!

Text sex on my Samsung,
Not telling dad mum rung, rung
Have sex with Alexa Chung
By telling her Im well hung (Im quite well hung)

CHORUS

This is the part where the rap breaks down
This is the part where the drums go POW
This is the part where your balls sag down
This is the part where your pants go brown
This is the part where your dad goes off on a cold Christmas eve to get some more milk but he never comes back, and seventeen years later you find out that hes had a whole fucking family with some Spanish bitch and he doesnt even know your name anymore.

Flight DK1654 to Hurghada, Egypt


shakira

Jag visste ju att det här skulle hända. Jag visste ju att det skulle bli såhär. Jag blir alltid lika förvånad. Alltid lika frustrerad. Ända från början har jag blivit varnad. Det är klart att det skulle bli såhär. Jag vet, det drabbar alla. Men det drabbar mig mest, okej! På mig gör det mest ont! Ingen mår sämre av snöslasket än jag! ;)

Underneath your clothes, there's an endless story.
There's the man I chose, there's my territory.
And all the things I deserve, for being such a good girl.


RSS 2.0